Sanal Gerçeklik (VR) lideri Oculus, teknolojisini sosyal sorumluluk projeleriyle desteklemiş. Kar amacı gütmeyen kuruluşlarla film yapımcılarını bir araya getirmiş. Ortaya dünyanın dört bir yanındaki insanların birbirlerini daha iyi anlamaları için VR’ın gücünden yararlanan harika hikayeler çıkmış. VR sayesinde, insanların küresel olarak karşı karşıya kaldıkları zorluklara daha fazla farkındalık kazandırmak amaçlanıyor.
Örneğin Home After War projesi, sizi, savaştan sonra ağır deneyimler yaşayan bir şehir olan Felluce’ye götürüyor. Bir ev geziyorsunuz, etkileşimli muhteşem bir sanal gerçeklik deneyimi yaratılmış. Savaşın sona ermiş olmasına rağmen şehir hala güvensiz. İnsanların içine hapsolmuş olduğu evler, mahalledeki her an patlamaya hazır mayınlar. Bu hikayede, Ahmaied her şeyi paylaşıyor ve sizi bir zamanlar sevdiğiniz evden korkmanın nasıl bir şey olduğunu anlamaya davet ediyor. Gerçekten etkileyici, projelere göz atmanızı öneriyorum.
Embedded konacak video:
Bu hikayede de kölelik anlatılıyor. Şu anda kölelikle yaşayan insanlık tarihinin diğer zamanlarından daha fazla insan olduğunu biliyor muydunuz? Hikayede bu tarz bir yaşam süren ailenin Güney Hindistan’daki bir taş ocağında 10 yıl boyunca köleleştirilmesi anlatılıyor. Üstelik sadece 70 dolarlık bir para cezası borcu üzerine. İnsan hakları grubu Uluslararası Adalet Misyonu tarafından desteklenen Hint hükümet temsilcileri, aileyi serbest bırakmak için oldukça cesur bir baskın düzenlemiş.